diumenge, 4 de març del 2012

Postres

FLAM DE POMA

Ingredients:

Per fer aquest flam necessites 1 pot de llet condensada mitjà, 1 quilo de pomes verdes (també valen les grogues, però  m'agrada més el sabor de les pomes verdes), 5 ous sencers i sucre.Opcionalment s´hi pot barrejar una mica de canyella en pols.

Preparació:


Primer pela les pomes i talla-les en trossos mitjans, preferiblement en cuadrets, després cou-les durant uns 15 minuts amb una mica d'aigua.

Un cop cuites  has d'escórrer-les i triturar-les amb un pasapurés o una batedora, i barrejar-les amb la llet condensada i els ous batuts.

Una vegada hagis creat una massa homogènia, aboca el contingut en una flamera caramelizada i cou-ho al bany maría fins que estigui quallat,  uns 45 a 50 minuts.




PALMERES

Amb el permís d´una amiga , la Elisenda, penjo aquesta recepta que m´ha transmés la meva filla desprès d´anar a casa seva i col-laborar a l´hora de fer-la.

Es tracta de les típiques Palmeres que trovem a la majoría de pastisseries. Aquestes, que son casolanes, tenen una presència i un sabor que competeixen sense cap dubte amb les que hi ha a les pastisseries.

Ingredients:

1 placa de pasta de full ( hen troven de diferents marques a la majoria de grans superfícies i supermercats)
sucre
canyella en pols


Elaboració:

obrim la massa de full i la extenem sense treure-la dem mateix paper sulfuritzat que porta.
Esacampem una capa de sucre ( si pot ser fi millor) i una quantitat generosa de canyella en pols.
Proedim a doblegar com es veu en la imatge



Continuem doblegant fins a aconseguir una capa d´uns 5/6 cms d´amplada. Despès tallem tires d´un centimetre de gruix i les obrim per les puntes, i les col-loquem sobre el paper sulfuritzat i en una safata de forn.
A continuació procedim a coure uns 6/7 minnuts per un costat i quan veiem que tenen el color típic, els hi donem la volta, i fornegem uns altres 6/7 minuts.
Treiem del forn i deixem refredar
Aquestés el resultat................Impressionantment BONES!!!!!!!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada