dimecres, 21 de març del 2012

Receptes de Setmana santa

Els plats típics de Setmana Santa tenen com a ingredients principals les llegums, peixos, verdures i dolços.
És ben cert, que encara que avui en dia hi ha moltes persones laiques, la tradició de Divendres Sant de no menjar carn és respectada per quasi bé tothom.A casa , si ens en recordem ho fem!!!!És  un costum que molts de nosaltres hem viscut des de petits i s’ha quedat com una tradició.
A diferència de la gastronomia de Carnaval, la Setmana Santa està marcada per l’austeritat, per dir-ho d’alguna manera, dels ingredients que la composen.Bacalla
El plat estrella és el bacallà, ingredient típic en la nostra gastronomia i molt ben apreciat avui en dia i això que fa uns segles enrere, menjar bacallà era sinònim de gent humil, bandolers o rodamóns. Un ingredient totalment rebutjat per la gent adinerada.
No ens podem oblidar de les Mones de Pasqua, el postre més típic d’aquests dies i que tants nens i nenes esperen que els seus padrins els regalin.ah! i no oblidem tampoc els típics bunyols de quaresma
Mona
Sigui com sigui, bones Pasqües a tothom, i aquí us deixo alguna recepte típica d´aquets dies.







Bacallà amb cigrons

Ingredients:

Bacallà sec (un parell de talls per persona)
150 g de cigrons cuits (aproximadament)
1 ceba grossa
1 tomàquet
all i julivert
sal i pebre
pebre vermell i safrà
ametlles per a fer una picada
ous durs

Preparació:Enfarineu i fregiu el bacallà un cop el tinguem dessalat. Reserveu-lo. A l'oli de fregir el bacallà, feu-hi un sofregit amb més ceba que tomàquet. Quan sigui quasi cuit, afegir-hi el pebre vermell. Afegiu-hi immediatament després els cigrons amb una mica d'aigua de bullir-los o brou , si no en teniu. Afegiu-hi també el safrà i després el bacallà. Deixeu que cogui, però mentrestant aneu preparant una picada amb all, ametlles torrades i una mica de julivert .Quan tingueu la picada feta, deixateu-la amb una mica del suc de la cassola i afegiu-la ràpidament, doneu un parell de tombs a la cassola i torneu-la al foc. Deixeu-ho coure tot uns minuts. Ara ja podeu afegir-hi també els ous durs tallats pel mig.  Ja ho tenim!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada