dissabte, 7 d’abril del 2012

Strudel de Poma


El Strudel de poma o Apfelstrudel és unes postres exquisit de la cuina tradicional d'Àustria i Alemanya. Es diu que era un aliment consumit pels menys adinerats i que la seva elaboració es va desenvolupar a partir de la Baklava, postres àrab que s'elabora amb pasta philo i nous entre altres ingredients.

El Strudel de poma s'ha estès per les cuines de tot el món, és quan sorgeixen algunes variants, receptes que s'adeqüen a les necessitats i paladars dels comensals. El bàsic és que la massa del strudel sigui molt fina, per això, si la massa es compra feta, se sol emprar pasta de full ben estirat, pasta philo o similars.

Les pomes es poden incloure fetes compota o tallades en làmines, nosaltres preferim introduir-les en cru. El Strudel de poma surt molt bo amb les Reineta, pel seu punt àcid, però pots fer-ho també amb les pomes que prefereixis, nosaltres ho hem fet moltes vegades amb la Fuji i ens encanta.

Aquesta elaboració de strudel és molt senzilla, es fa ràpidament i sempre és un èxit. Esperem que ho provis, molt millor acabat de fer, aquest és d'aquests postres tan agraïts que no et fan esperar per degustar-lo.



Ingredients:

1 làmina de pasta de full (250 grams), 120 grams de sucre i una mica més per empolvorar, 200 grams de poma, 2 cullerades de canyella, 40 grams de panses, 30 grams de mantega, pa ratllat, ametlles picades i un ou batut.

Elaboració:

Posa les panses en remull, pot ser en aigua o en vi dolç. Estira la pasta de full sobre la superfície de treball enfarinada, pots procedir a fer el strudel de poma de dues formes, l'original és enrotllant la massa un cop posat el farcit de poma (fent un rotllo), nosaltres en aquesta ocasió vam fer dues plaques de la massa, una lleugerament més gran que l'altra a la base i després de posar el farcit cobrim i segellem la massa fent un cordó.

Cobreix la massa amb el pa ratllat deixant les vores lliures per segellar després, el pa ratllat té la funció d'absorbir els sucs del farciment durant la cocció. Barreja en un bol les pomes pelades i tallades en làmines (no les fem molt fines) amb el sucre, la canyella i les panses escorregudes. Si et ve de gust pots incloure fruits secs, pinyons, nous trossejades, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada