dimarts, 15 de maig del 2012

Carbassó Gratinat

No és d’estranyar que la recepta de carbassons gratinats o Kousa bi gebna procedeixi d’Egipte. Aquest vegetal conegut actualment a tot el món i amenitzat en aquest cas amb formatge gratinat resulta ser una de les verdures preferides de la gastronomia egípcia per tenir una gran accessibilitat, a més de múltiples possibilitats de preparació i elaboració.
En aquesta ocasió us deixo una variant de la recepta que no porta gens de carn, per tant, és força més adequada per aquells que facin una mica de dieta.









Ingredients:
-1 Carbassó per persona
- 2 cebes
- mantega
- oli d'oliva verge extra
- sal
- orenga
- una mica de nou moscada
- parmesà ratllat (si preferiu un altre tipus també queda bé amb emmental, manxec o gruyère)


Preparació:
Rentem els carbassons i els partim en 2 parts longitudinals. Els escaldem en aigua i sal durant uns 2/3 minuts evitant que s'estovin massa. Amb una cullera, buidem la polpa de l'interior del carbassó i la reservem. Tallem les cebes en concasse i les posem a sofregir amb la mantega, a meitat de cocció afegim la polpa del carbassons també tallada en juliana, i ho deixem coure fins que veiem que està ben saltejat.
untem bé els carbassons per la part exterior (verda) amb oli d'oliva, i els disposem en una safata de forn. Salpebrem i afegim orenga i nou moscada al gust, i a continuació reomplim els carbassons amb el sofregit. Espolvem força formatge per sobra i posem a gratinar durant uns 20 minuts (depenent del tipus i potència del forn)
El resultat és aquest










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada