dijous, 7 de juny de 2012

Amanida Grega amb Feta

Amanida grega és el nom que rep fora de Grècia una amanida tradicional d'aquest país, un plat molt representatiu de la cuina grega. A Grècia en diuen χωριάτικη σαλάτα (khoriatikí saláta [xorjati'ki sa'lata]) que significa amanida de poble o de pagès. És l'amanida més popular de Grècia i es troba a quasi totes les tavernes gregues.

Els seus ingredients més importants són: tomàquet, cogombre i ceba tallats en trossos petits i un gran tros de feta, tot amanit generosament amb oli d'oliva i orenga. Sovint també s'hi afegeixen olives negres (tipus Kalamata), pebrot verd, tàperes, pebre i sal.
Sovint s'afegeixen fulles verdes com lletsó o verdolaga.

2 comentaris:

  1. Ara venen de gust les amanides i aquesta es veu molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Grácies, la veritat és que si, que ara és el que més bé entra. Grácies per el teu comentari
      Una abraçada d´un NASCUT A BAETULO

      Elimina