dimecres, 20 de juny de 2012

Falç Rissoto de quinoa i bolets

La quinoa tot i semblar un cereal no ho és pas. Es una planta anual de la família de les quenopodiácees( bledes, espinacs, ...,.originaria dels Andes, i és allà on es cultiva.
Te moltes propietats que la fan un substitut ideal dels cereals com ara l´arroç .
entre aquestes propietats destaquem  que no engreixa, per tant és un aliment força adequat pels qui fan dieta i volen mantenir el pes.
Trobareu més informació al respecte en els següents enllaços: blogalternativo,cuerpomente,gastronomiaycia

La recepta que avui us proposo és un falç rissoto fet amb quinoa com a substitutiu de l´arroç i unes verdures i bolets.

INGREDIENTS:
-2 Grapats de quinoa per persona
-1 got de vi blanc
-una mica de nata liquida ( opcional)
-1 ceba tendra
-2 grans d´all
-1 pastanaga
-2 carbassons
-uns bolets ( shitake, portobello o xampinyó normal)
-una mica de mantega
-parmesà ratllat
-brou de verdures
-sal i pebre.





PREPARACIÓ:

Posem la quinoa a remull i canviem l´aigua tantes vegades com faci falta fins que quedi neta.Tallem totes les verdures a daus petits, salpebrem  i saltegem amb mantega. Afegim la quinoa i el vi blanc i deixem que evapori l´alcohol. Comencem a coure incorporant petites quantitats de brou fins que l´absorveixi. El temps de cocció és d´entre 15 i 20 minuts, i el foc a mitja potència.
Quan veiem que ja esta cuita la quinoa i les verdures incorporem la nata liquida( molt poca ) i el parmesà i servim inmediatament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada